Annons
AnnonsSkriva manus


Jag har ju skrivit en del sketchmanus nu, vilket är superkul! Jag har ju bara gissat till mig hur det ”ska vara”. Men nu har jag även börjat fundera på att skriva långfilmsmanus. Det är dock enklare sagt än gjort.. så jag fick tips om att köpa boken ”Save the cat!” skriven av Blake Snyder. En bok som förklarar hur ett manus är uppbyggt och vad man ska tänka på. Jag vet, namnet är skitkonstigt. OBS! Boken är på engelska.

”Presents rules for making your ideas marketablle and your script satisfying, and saleable, including: the four elements of every winning logline; the seven immutable laws of screenplay physics; the ten genres and why they’re important to your movie; why your hero must serve your idea; and how to get back on track with rules for script repair.”

Jag köpte min nu och totalt med frakt blev det 169 kr.

71o7LQmNCLL._SL1500_

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM ELLEN

Ellen Bergström är skådespelerska, bloggerska och sångerska. Hon har bland annat spelat Elsa i serien Elsas Värld, varit med i musikalprogrammet Jakten på Julia på SVT och dykt till sig en tredje plats i programmet Kändishoppet. Hon är uppvuxen i lilla Vingåker i Södermanland, men bestämde sig för ett par år sedan för att ta det stora klivet och flytta upp till Stockholm. Helt rätt val, det har hänt en hel del sen dess och mer kommer hända. Vi ser henne på vita duken i februari i Kjell Sundvalls långfilm I Nöd Eller Lust. Ellen bloggar om sitt fartfyllda liv, blandat med humor och skönhet.
Agent: Bo Thulin, actorsinsweden.comARKIVAnnons
Annons

Laddar http://ellen.chic.se/2a-pa-bloggportalen/